Blog Post

Μπορεί ο σκύλος μου να τρώει γαλοπούλα; Πότε είναι επικίνδυνη;

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η Ημέρα των Ευχαριστιών είναι για τα κτηνιατρεία μία από τις πιο δύσκολες… Μπορείτε να φανταστείτε τον λόγο; Ναι σωστά μαντέψατε, η γαλοπούλα. Τι είναι αυτό που κάνει την γαλοπούλα επικίνδυνη για τα σκυλιά;

Το κρέας της γαλοπούλας δεν είναι βλαβερό για τα σκυλιά. Εάν μαγειρευτεί σωστά μπορεί να ενταχθεί στην καθημερνή διατροφή τους. Τα προβλήματα προκύπτουν από τον τρόπο που την μαγειρεύουμε. Βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικά, μπορούν να αρρωστήσουν τον σκύλο μας.

Το λίπος στο δέρμα της γαλοπούλας, επίσης, δεν είναι ότι καλύτερο. Μην ταΐζετε τα κόκαλα της γαλοπούλας στον σκύλο γιατί μπορούν να προκαλέσουν από πνιγμό μέχρι και τραυματισμό του στομάχου ή του εντέρου.

Τα κόκαλα είναι κάτι που θα πρέπει γενικά να αποφύγουμε στην διατροφή του αγαπημένου μας φίλου (Ωμά ή μαγειρεμένα).

Κάθε σκύλος είναι διαφορετικός. Υπάρχουν σκυλιά που παρουσιάζουν αλλεργία στην γαλοπούλα όπως κάποια άλλα μπορεί να παρουσιάζουν αλλεργία παραδείγματος χάρη στην πρωτεΐνη μοσχαριού ή κοτόπουλου. Δεν είναι κάτι σπάνιο.

Ο σκύλος έχει ανάγκη από ισορροπημένη διατροφή, σχεδιασμένη για τις καθημερινές του ανάγκες. Μην τον ταΐζετε τα αποφάγια σας και κυρίως να αποφεύγετε τις χύμα τροφές.