Blog Post

Μπορεί να τρώει ο σκύλος μου ποπ κορν;

Είναι η ώρα της ημέρας που χαλαρώνουμε στον καναπέ μας, βάζουμε την αγαπημένη μας ταινία και φτιάχνουμε το αγαπημένο μας κινηματογραφικό σνακ… Τα pop corn. Σε λιγότερο από λίγα δευτερόλεπτά βλέπουμε το κεφάλι του σκύλου μας να τρυπώνει κάπου ανάμεσα στα χέρια και το μπολ. Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτά τα μάτια και να μην του δώσει;

Ακόμη και να δεν του δώσουμε σίγουρα θα σας έχουν πέσει μερικά και πιθανόν ο αγαπημένος σας φίλος να βρέθηκε τη σωστή στιγμή στο σωστό σημείο.

Μπορεί ο σκύλος να τρώει pop corn;

Αρχίσουμε με το γεγονός ότι τα pop corn δεν έχουν μεγάλη θρεπτική αξία.

“Περιέχουν κάποιες μικρές ποσότητες βιταμίνης Β, ριβοφλαβίνης και θειαμίνης που είναι είναι χρήσιμες για την πέψη και την όραση. Οπότε δεν είναι κάτι που θα ταΐζατε τον σκύλο σας” επισημαίνει βραβευμένος κτηνίατρος Dr. Jeff Werber (drjeff.com).

Μικρές ποσότητες ίσως να μην βλάψουν τον σκύλο σας αλλά μεγάλες ποσότητες μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στο γαστρεντερικό σύστημα. Τα συμπτώματα μπορεί να είναι εμετός και διάρροια.

Pop corn στον φούρνο μικροκυμάτων ή παραδοσιακά;

Καλό είναι να τρώτε, όχι μόνο ο σκύλος σας αλλά και εσείς, Pop corn που φτιάχνονται με παραδοσιακό τρόπο και όχι στον φούρνο μικροκυμάτων.

“Τα pop corn αυτά μπορεί να περιέχουν διακετύλιο. Σε ανθρώπους που το εισπνέουν για καιρό προκαλεί αποφρακτική βρογχιολίτιδα κοινώς και ‘popcorn lung’. Παρόλα αυτά δεν γνωρίζουμε τις επιπτώσεις στον σκύλο οπότε καλό είναι να αποφεύγεται.” Τονίζει η Dr. Jennifer Herring, του Veterinary Specialty Center του Chicago.

Επίσης το αλάτι και το μαγειρεμένο βούτυρο δεν είναι ότι καλύτερο για τον σκύλο σας.

Το παραπάνω άρθρο έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν έχει σκοπό να αντικαταστήσει τον κτηνίατρο σας.